Jaké plemeno je vhodné k naší osobnosti?

Výrobky

Převážně v jarních a letních obdobích si lidé nejvíce chtějí pořídit nového člena rodiny. Může se jednat o koťátko, morčátko nebo štěňátko. Pokud se jedná o štěně, jak si vybrat tu správnou rasu, která bude po našem boku nejšťastnější na světě? Na internetu nebo v chytrých knihách naleznete charakteristiky jednotlivých plemen a co vyžadují. Seniorům se určitě nevyplatí si vzít belgického ovčáka, protože potřebuje zabavit mysl i tělo na extrémní úrovni. Vzhled tedy vždy nerozhoduje, na to pamatujte při správném výběru.

krásné štěně

Vhodnost správné volby musíme udělat za pomocí několika kategoriích. Musíme vědět, zda chceme pejska pro sportovní založení, pro společníka na cestách anebo jen „gaučáka“, který Vám bude zpříjemňovat čas, když přijdete z práce domů. Pokud chcete společníka na cesty včetně návštěv v zaměstnání – ideálním plemenem je pro Vás akina inu. Akita inu štěňata jsou krásná a povahově jsou rodinná, ale nesnášejí samotu. Mohou se propadat až do depresí, pokud nejsou se svým páníčkem.

Co od svého parťáka požadujete? Co by měl splňovat? A hlavně, dokážete mu dát domov, který si zaslouží a v kterém bude šťastný a spokojený?

štěně na výletě

Mnoho úžasných sportů můžete se svým parťákem provozovat společně ať už je to běhání, tak třeba i šplhání na různá zajímavá místa a společně můžete zdolávat vrcholy.

Určitě se vyhněte pořizování štěňátka jako dárek pro někoho, kdo o pejska buď nestojí anebo se o něj nemůže řádně postarat. Takovýto pejsci často končí v útulcích, kde čekají společně s jinými na nový domov a na novou rodinu, která je bude nadevšechno milovat. Pokud vložíte štěňátko anebo i dospělého psa do rukou, které mu nedají to potřebné a nechají si ho do prvního konfliktu při výchově, trpí pak živé zvíře, kterého nikdo neusměrnil a nevychoval. Je smutné kolik takových pejsků čeká na své pány v kotcích v útulcích.

Previous
Stěhování se zipovými sáčky
Next
Moje moderní boty